12 Ekim 2011 Çarşamba

BİR FİNAL BİR KUPA

    


                                                    Fenerbahçe'liler biraz gergin gibi..:) 


    27. Cumhurbaşkanlığı kupası, bugün saat:18:30'da Galatasaray ile Fenerbahçe Ülker derbisi sonucunda sahibini bulacak. Bir yanda Euroleague Fatihi Galatasaray, diğer yanda geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülker. Galatasaray'a baktığımız zaman geçen sene hücumda yaşadığı sorunları yaşamamak adına önemli takviyeler yaptı. Jaka Lakovic, Jamon Gordon, Darius Songaila, Zaza Pachulia, Ender Arslan ve Cevher Özer gibi müthiş takviyeler yapıldı. Geçen senenin üzerine yapılan bu müthiş takviyelerle Euroleague'e kalan Galatasaray'ın bugün ki rakibi Curtis Jerrels, Hakan Demirel, Bojan Bogdanovic, James Gist takviyelerini yapan Fenerbahçe Ülker. 


   Bir yanda çok formda olan Galatasaray, diğer yanda sakatlıklarla boğuşan bazı oyuncuları formuz Fenerbahçe. Galatasaray adına fark yaratır dediğimiz oyuncular çok fazla. O kadar çok oyuncu var ki öne çıkabilecek, maçı alabilecek. Ve bütün bunlar düzen içinde oluyor. Bunda topa yön veren ve organizasyonu yapabilecek oyuncu sayısını fazlalığı en büyük etken galiba. Fenerbahçe açısından bakarsak organizasyonu yapacak oyuncu sıkıntısı çektiğini söyleyebilirim. Sakatlıktan yeni çıkmış Ukic henüz tam hazır değil. Yeni transfer Curtis Jerrels biraz dağınık gibi ancak savunmada defosu olmayan hatta topa baskı yapabilen bir isim ama organizasyon konusunda sıkıntılı. Fenerbahçe'de şu an organizasyon yapabilecek en önemli isim Emir Preldzic. Maçında kilit ismi durumunda. Emir iyi oynamazsa Fenerbahçeyi fark bekliyor bu maçta. Fenerbahçe'nin diğer önemli ismi ise fundamental'ı mükemmel olan bir Bogdanovic. Yakında avrupanın yeni Juan Carlos Navarro'su olabilecek potansiyelde bir oyuncu bence. Fenerbahçe'nin en önemli defosu ise pota altı. Çok daha ağır basıyor orda Galatasaray özellikle Zaza hamlesiyle birlikte. 




                                 Mahmuti reyiz her zaman ki gibi.. takımın en büyük yıldızı..
         
   Maçın Favorisi net bir şekilde Galatasaray. Çok uzun yıllar sonra gerçek bu. Koç farkıylada öyle, kadro kalitesiylede. Bu basketbol tabiki bellide olmaz. Maçın yıldızı olması beklediğim isim ise Luksa Andric. Onun ikili oyunlarını savunacak ayakları çabuk bir uzun yok Fenerbahçe'de. Zaza'nın kaç dakika oynayacağı önemli. Galatasaray'ın uzun vadede ona çok ihtiyacı var. Maç saat 18:30'da Sports Tv'de bu arada.(18:30'uda anlamadım sanki arkadan at kovalıyor normal bir saate alsalar olmaz). 

Hiç yorum yok: